laupäev, 27. jaanuar 2018

8. juuli 2017 Rannapungerja jõel

Kas teil on ka vähemalt üks selline koht, kuhu tahaksite iga aasta ikka ja jälle minna? Minul on selleks kohaks Peipsi põhjakaldal asuv Rannapungerja. Ma olin siin suvel 1989 kaks nädalat koos oma sõpradega Rakvere KITi suvilas. See tundus nii ilusa kohana. Sageli istusime poistega õhtuti majaka juures ja filosofeerisime maailmaasjadest. 




Siis olid veel kõik suvilad korras ja puhkajaid täis. Rääkisime ka juttu inimestega, kes suvitasid siin, tänaseks täielikult lagunenud majas. Maja on juba palju aastaid sellises kurvas olekus. Kes soovib võib selle 200000 euro eest osta. Müügikuulutus on siin. Nähtavasti koht maksab nii palju!


Unusatsime jõel fotosid teha. Eriti tahaksin näidata maanteesillast ca 2 kilomeetrit ülesvoolu ühte kohta, kus vees on säilinud sillapostid. Need takistused on siin paljudele mootorpaatidega sõitjatele teada, aga uutele tulijatele? Ka meie paadi mootor käis veel all millegi vastu, aga suuremad ja kiiremad paadid tulid mõned ikka päris kolinaga sealt kohast läbi. Ma mõtlen, et need postid on seal juba aastaid, isegi aastakümneid olnud. Kas siis tõesti ei saa neid sealt välja tõmmata? Kardan, et ega ennem midagi tegema ei hakata, kui suurt õnnetust ei ole juhtunud. Kaart: https://kaart.delfi.ee/. 



Rannapungerja jõel saime ka omal nahal tunda, mida tähendab kihutava mootorpaadi möödasõit meie kummipaadist – kaks ämbritäit vett tuli nagu niuhti sisse. Muidugi 20 muud paati sõitsid meist väga aeglaselt mööda, et suuremat lainetust ei tekiks, aga piisab ka ühest kihutajast ja oledki koos asjadega läbimärg. 

Heiki Koov
heiki@koov.ee 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar